Pomoć postoji i dostupna je – psihološko savjetovanje

Što je psihološko savjetovanje:
Cilj svakoga od nas bi trebala biti kontinuirana briga o vlastitom mentalnom zdravlju. Ponekad se suočimo sa stanjima ili problemima kada nam je potrebna pomoć stručnjaka. Psihološko savjetovanje i psihoterapija pomažu da prevladamo poteškoće s kojima se suočavamo, psihički se osnažimo i postanemo zadovoljniji životom.

Izazovi s kojima se susrećemo:
Roditeljstvo je jedan od najvećih izazova s kojima se susrećemo. Trudnička depresija, strah od poroda, problemi i promjene u partnerskom odnosu, postporođajna depresija, pretjerana briga i anksioznost, problemi u prilagodbi na nova životna razdoblja, pomoć u pri odgoju djeteta i savladavanju izazova, preplavljenost stresom i obavezama – samo su neki od razloga zbog kojih roditelji, a najčešće majke potraže stručnu pomoć.

Što se radi na savjetovanju:
– identificiramo probleme
– postavljamo ciljeve
– educiramo se o kognitivno bihevioralnoj terapiji i zbog čega pomaže
– nastojimo shvatiti zbog čega se tako osjećamo ili kako je došlo do poremećaja
– učimo kako ostvariti ciljeve
– radimo na sebi između svakog susreta
– pružamo siguran prostor za izražavanje svih emocija.

Benefiti za klijente:
Alati za rješavanje problema.
Konkretna i stručna psihološka pomoć.
Ublažavanje ili uklanjanje simptoma anksioznih i afektivnih poremećaja.
Izgradnja boljih socijalnih vještina.
Rad na poboljšanju narušenih socijalnih odnosa.
Tehnike opuštanja i savladavanja stresa.

Ciljevi savjetovanja:
Osvijestiti klijente o povezanosti njihovih misli, emocija i ponašanja. Pomoći klijentima da usvoje alate kako bi izgradili bolje odnose s drugima, naučili kako prevladati stres, pravilno se brinuti o svom mentalnom zdravlju, te kreirati obrasce mišljenja i ponašanja koji će nam pomoći i u drugim životnim situacijama i izazovima.

Voditeljica savjetovanja Maja Vujčić Vračević:
Maja je mama dvoje male djece, supruga jednog psihologa i u slobodno vrijeme psihologinja. Njena ljubav prema psihologiji i djeci odveli su je u mnogim smjerovima – od rada sa zlostavljanom djecom i ženama koje su preživjele partnersko nasilje, preko rada s trudnicama, majkama i parovima koji imaju problema sa začećem do njezinog osobnog bloga Mamologija – psihologija s majčinskim licem. Velika je zaljubljenica u psihoterapiju i zbog toga je završila dva stupnja kognitivno bihevioralne psihoterapije i ACT – terapiju prihvaćanjem i posvećenošću. Iza nje je 10 godina rada s obiteljima i na primjerima svojih klijentica se uvjerila u istinitost izreke „Ako želiš mijenjati svijet, idi kući i voli svoju obitelj“.

Kako se naručiti?

Savjetovanje se odvija u Mamasoonu, na adresi VIII. Podbrežje 31 (Kajzerica). Za dodatne informacije i zakazivanje termina, javite se na info@mamasoon.hr.